A fahéj gyógyító ereje

A fahéj a fahéjfa kérgéből készült kellemes aromájú, illatos fűszer.
A fahéjfa 8–10 m magas, örökzöld fa, melynek törzse dúsan elágazik. A termesztett példányokat évente visszavágják, így nem nőnek 3 m-nél magasabbra.

A fahéjat nemcsak fűszernövényként ismerjük, hanem gyógynövény is és a kozmetikai ipar is szívesen használja.
Nélkülözhetetlen összetevője sok ételnek, de évezredek óta ismerik a gyógyító hatását is.
·          - A finom fahéjillat nyugtatja az idegeinket és a szellemi képességeinkre is hatással van.      Érdemes fogyasztani pl. vizsgadrukk ellen

·     - Jó hatással van a cukorbetegekre, mert javítja a vércukor szintet 

·     - Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Hatékony ellenszere lehet a                            torokgyulladásnak. Egy-két mokkáskanálnyi fahéjat keverjünk egy bögre 
        forró mézes teához és ez megnyugtatja a gyulladt szöveteket és gyorsítja a 
g      gyógyulás folyamatát.

·     - Előnyös a fogyasztása sok zsíros étel fogyasztása esetén. Csökkenti a koleszterin szintet

·     - Vérhígító hatású, javítja a vérkeringést.

·     - A benne levő kalcium és magnézium támogatja a bélrendszer működését és                      megakadályozza az epekövek kialakulását, csökkenti a vastagbél daganatok                      kialakulásának rizikóját. Hatásos az IBS esetén is

·     - Megakadályozhatja a daganatsejtek szaporodását és a tumorok növekedésének ütemét.
E  
E  Fentiek miatt már tabletta formájában is kapható a fahéj, mint étrendkiegészítő.
F  Fogyasztása előtt azonban beszéljen a kezelőorvosával.









·