Az Audi a győztes

Elkészítették a világ legjobb autómárkáinak rangsorát.  A 2017-es lista élén ismét az Audi végzett, majd a Porsche, a BMW, a Lexus és a Subaru következett. Ez egyben azt is jelentette, hogy a tavalyi TOP5 márka végzett ismét az élen, igaz a Porsche és a BMW javított, míg a Lexus és a Subaru rontott a korábbi helyezésén.
A Consumer Reports értékelése szerint a legnagyobb javulást a Chrysler, az Acura, az Infiniti és a Cadillac produkálta. A
Chrysler 7 helyet, míg a többi autómárka 6-6 helyet tudott javítani az egy évvel korábbi pozícióján.
A Tesla volt a legjobb amerikai márka a listán, az elektromos-autógyártón kívül csak a Buick fért be a TOP10-be, ahol olyan márkák szerepeltek még, mint a Kia, a Mazda és a Honda.
Érdemes megjegyezni, hogy a rangsor elkészítése során a figyelembe vett szempontok elsősorban azoknak a márkáknak kedveznek, illetve azok a márkák tudnak jó helyezést elérni, amelyek már több éves modellportfólióval, megbízható autókkal és elégedett vásárlókkal rendelkeznek.
A Consumer Reports nem csak rangsorolja a legjobb autógyártókat, hanem ajánlást is megfogalmaz arra vonatkozóan, hogy az adott márka modelljeinek hány százalékát ajánlja a vásárlóknak. A 2017-es listán a Porsche, a BMW és a Mazda volt az a márka, amelynek az összes modelljét ajánlotta a magazin, amely különösen nagy dicsőség.


forrás: portfolio.hu

Nincsenek megjegyzések: