Báránysült sajtos besamellel

Hozzávalók:
1.2 kg báránylapocka
3 dkg margarin
5 dkg reszelt sajt
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
3 dl tej
1 evőkanál citromlé
2 gerezd fokhagyma
2 csokor petrezselyemzöld
kakukkfű

bors

Elkészítés:


A húst a csontról lefejtjük.A sót,a borsot és az összezúzott fokhagymát összekeverjük a citromlével,és ezzel a fűszerkeverékkel a húst jól bedörzsöljük.Ezután összegöngyöljük,és hústűvel összetűzzük.A hústekercset az olajon minden oldalán kissé megpirítjuk,majd az olajjal együtt sütőbe rakjuk.Közepes lángon,fólia alatt puhára pároljuk.Közben a lisztet a tejjel simára keverjük,beledobjuk a margarint és felfőzzük.A tűzről levéve belekeverjük a sajtot,a finomra vágott petrezselymet és a kakukkfüvet.A húst a sütőből kivesszük,kissé hűlni hagyjuk,majd a besamell mártással bekenjük.Tíz percre visszatesszük a sütőbe,és világosra sütjük.Öt percig állni hagyjuk,majd felszeletelve tálra rakjuk.Párolt zöldséggel és sült burgonyával kínáljuk.