A világ lefdrágább focikapusa

A Manchester City labdarúgóklub 40 millió euróért (12,3 milliárd forint) szerződtette a Benficától a brazil Ederson Moraest, aki ezzel a világ második legdrágább kapusa lett. A portugál klub csütörtöki közlése szerint a transzferdíj fele a 23 éves játékos korábbi egyesületét, a brazil Rio Avét illeti meg.
Nem meglepő, hogy Pep Guardiola második nyári igazolása egy kapus volt, Claudio Bravo amennyire jó volt a Barcelonában, annyira nem vált be Angliában. Ráadásul a chilei már 34 éves.
Edersont egyébként szépen felépítette a Benfica. Eleinte csak második számú kapus volt a veterán Julio César mögött, az első meccseit a Benfica B csapatában játszotta. A honfitárs sérülése után került be az első csapat kezdőjébe, a mostani szezonban már minden sorozatot figyelembe véve 35 mérkőzésen védett. Két bajnoki címet, egy kupát (vasárnap, ez volt az utolsó meccse a csapatnál), egy Ligakupát és egy Szuperkupát nyert a Benficával.
A Manchester City első nyári szerzeménye a Monacóból érkező Bernardo Silva volt. Közben már többen is elhagyták a csapatot: Jesus Navas, Willy Caballero, Pablo Zabaleta és Gäel Clichy is elhagyta már az együttest.
forrás: 24.hu


Nincsenek megjegyzések: