Bródy: Elkeserítő, hogy távolodunk nyugattól

Olyan szép álmaim voltak, hogy a romjaik között is jobban érzem magam, mint a valóságban – mondta Bródy János az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
A Bródy János: 52 év dalszövegei című kötetnek június 7-én lesz a hivatalos könyvbemutatója, az előadóművész, dalszerző ebből az alkalomból volt a műsor vendége.

„Sokáig úgy tűnt, hogy a Kompország közeledik a nyugati partokhoz, és aztán volt pár év, hogy azt érezhettünk, mintha kikötöttünk volna. Most pedig elkeserítő látni, hogy ez a komp ország távolodik a Nyugattól.”

Arról is beszélt: ő szinte a kezdetek óta ugyanazt mondja, azt a világszemléletet, morális magatartást hirdeti, amit az emberi jogok egyetemes nyilatkozata fogalmazott meg a múlt század szörnyű tragédiái után és úgy fogadtak el, hogy arra minden nemzetnek törekedni kell. Változatlanul a modern világ morális kiinduló pontja ez a dokumentum a számára. De minden országnak magának kell döntenie. Néha az az érzése – tette hozzá –, hogy minden nemzetnek olyan a kormánya, amilyet megérdemel.

Nincsenek megjegyzések: