Ezt nem olvasod el száraz szemmel

Egy újszülöttet az édesanyja egy szemétlerakón hagyott.  Az arra járőröző rendőrök találtak a még életben levő babára.

1989. november 21-én Santa Ana, kalifornia rendőrtiszt és Michael Buelna a szeméttelep közelében nyomoztak egy bűncselekménnyel kapcsolatban, amikor gyereksírásra lettek figyelmesek. Ezen a helyen  viszont gyereknek semmi keresnivalója nem volt.

Michael Buelna rendőrnő volt, egy zsidó zsaru a Santa Ana-ban. Az éjszaka szokatlanul hideg volt a kaliforniai időjárás miatt. Buelna néhány nappal korábban a helyszínen történt  szúrkálás ügyében nyomozott.  Ahogy a szeméttelepen járkált meghallotta a babasírást.


Az anya

Buelna kereste, hogy honnan jön a hang és egy hatalmas szemétkupac alatt találta meg a síró, nyögdécselő  babát. A baba életben volt, de nagyon gyengécskének tűnt.

A rendőrnő  észrevette, hogy a baba köldökzsinórja még mindig hozzá van kapcsolva és még abban a  nyálkás anyagban volt, amiben világra jött. A szemét és a kavics nyálkás, sápadt bőrére tapadtak. A rendőr gyengéden karjaiba emelte a babát. A légzése nagyon gyenge, így Buelna megpróbálta lélegeztetni, ahogy tanulta.

A hideg és mocskos csecsemő jól reagált a lélegeztetésre, de azonnali  orvosi segítségre volt szüksége. Buelna járőrkocsijával azonnal egy közeli kórházba vitte a csecsemőt. A mentősöknek sikerült a babát életben tartaniuk míg a kórházba értek.  A kórházba vezető úton Buelna úgy döntött, hogy egy nevet ad a „kis ördögnek” és  Adamnek keresztelte el.
Buelna attól a pillanattól kezdve, hogy meglátta a picit elkezdett kötődni hozzá. A kis csecsemő hamarosan felépült és készen állt arra, hogy új otthont találjanak neki, mivel szülei nyilvánvalóan nem akarták a szegény babát.

Maga Buelna is adoptálni szerette volna gyermeket. De mielőtt megkapta volna a lehetőséget, hogy megszerezze  a szükséges papírokat és megkezdje az örökbefogadási folyamatot, a kis Adamért  más szülők (Elizabeth Barton és Daniel Fernandez Orange)  jelentkeztek és ők vehették magukhoz a babát. Úgy döntöttek, hogy Robinnak nevezik  el.
A Barton / Fernandez család a kis Robin Bartont csodálatos otthonukba vitték. Saját gyermekükként nevelték és úgy gondolták, hogy a szörnyű igazságot akkor mesélik el neki, amikor már elég érett lesz arra, hogy feldolgozza a történteket. Nem volt Robin 24 éves, amikor szülei úgy döntöttek, elmondják neki, mi történt valójában. Robin megdöbbent  ahogy meghallgatta szörnyű történetét.

Úgy döntött, hogy megkeresi megmentőjét.
Hotelsclick.com Azokban az években, amikor a kis "Adam" felnőtt az örökbefogadó szüleivel, Michael Buelna rendőrnő tovább dolgozott a rendőrségen és annyit segített az embereken, amennyit csak tudott. Az 50-es évei végén nyugdíjba vonult, és élte a nyugdíjasok megszokott nyugodt életét  Orange County-i otthonában.  Gyakran töprengett azon vajon mi történhetett a szegény, elhagyott csecsemővel, akit oly sok évvel ezelőtt mentett meg.
Eközben a már 25 éves Robin Barton követte Buelnát és felkészült arra, ami kétségtelenül könnyes találkozás lesz. Ő és az örökbefogadó szülei eljutottak Buelna otthonába, és személyesen találkoztak vele. Könnyek közepette sokáig beszélgetettek az életről és tapasztalataikról, miközben kiderült, hogy Buelnát is gyerekként hagyták el szülei ...
A nyugdíjas rendőrnőt és négy testvérét is nagyon fiatal korukban hagyta el anyjuk, így korán kénytelen volt belépni a rendőrség kötelékébe. Robin örömmel találkozott a megmentőjével, és lehetősége nyílt kezet rázni vele, és megköszönni neki az életét: "Köszönöm, hogy megmentette az életemet".  Buelna sírva biztosította róla, hogy neki mindig örömére szolgált, ha segíthetett valakin.

Ez a találkozó volt az első alkalom, amikor Buelna Robint látta, mióta elhagyta. Még Robin szülei is örömmel találkoztak Buelnával, mivel még soha nem tudták megfelelően megköszönni neki, hogy megmentette a baba életét és őket „megajándékozta” picivel és gyermekük lehetett végre. Robin elmondta,hogy megbocsátott  az anyjának, mert nem kétséges, hogy szegény fiatal nagyon nehéz helyzetben levő nő lehetett a születésekor  és 20 éve próbálja megtalálni őt.
Találkozásuk után Buelna felajánlotta, hogy segít Robinnak a szülei megkeresésében. Mint egykori rendőr, sokkal több lehetősége volt ahhoz, hogy megkeresse Robin igazi anyját és apját. Aztán alig néhány hónapos keresés után sikerült ráakadnia  Sabrina Diazra, aki segített Bualnának.

Robin biológiai anyja, Serena Diaz volt, akinek rendesen kisiklott az élete. Miután elhagyta a babát,  több évet töltött börtönben a gyermek veszélyeztetése és gyilkossági kísérletek miatt. Annak ellenére amiket édesanyja elkövetett  Robin még mindig készen állt arra, hogy megbocsásson neki, amint megtalálta.
Sajnos, miután a rendőrség megtalálta a Robin születésekor 19 éves Sabrina Fabiola Diaz-t, már három évet töltött börtönben, majd később Mexikóba deportálták. Ez nem akadályozta meg Robint, a további keresésben és telefonon beszélt a szülőanyjával. Miután Robin és a Buelna tovább nyomoztak, Barton biológiai apja felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, és elmondta nekik, hogy évek óta keresi a fiát. Úgy tűnt, hogy Marcos Meza szintén 19 éves  volt amikor szexuális kapcsolatba került Sabrina Diazzel  és nem tudott  az elhagyatott fiáról. Csak akkor  tudta meg, hogy gyermeke született, amikor a rendőrség megkereste. Amikor megtudta, hogy a fia életben van, találkozni akart vele is.

Az egyik vasárnap Robin végre találkozott az apjával és az öt nővérével. Az összejövetel izgalmas és érzelmekkel teli volt. Maga Robin is örömmel nézegette a képeket mindkét apja társaságában. A jókedvű 25 ​​éves fiú hálás volt a sorsnak, hogy megtalálta múltját és igazi családját is. 
Együtt

Robin és  Buelna még mindig nagyon közel állnak egymáshoz  és gyakran beszélgetnek. Buelna azt mondta, hogy egyszerűen boldog mert látta, hogy a kisfiú, akit megmentett, egy finom fiatalemberré cseperedett. Azt is reméli, hogy gyakran találkozhatnak a jövőben is.



Robin helyzete nem ismeretlen. Minden évben több ezer nem kívánt vagy nem tervezett gyermeket hagynak el a szülei és a  legtöbbjük nem is marad életben. 
forrás: lifedaily.com

Nincsenek megjegyzések: