Hozzávalók
4 közepes tanyasi tojás keményre főzve (2 tojás 1 zsömlével kiváltható,
leírás korábbi receptjeimben)
1 tanyasi tojás szétválasztva
6-8 dkg főtt-füstölt sonka vagy tarja, vagy csülök, éppen, ami fő
húsvétkor
2-3 zöldhagyma apróra összevágva
3 dkg vaj
1 evőkanál aprított snidling
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
só, bors
2 – normál - doboz csemegekukorica
A vajon megdinszteltem a zöldhagymát és az apróra vágott sonkát. A
tojásokat finomra lereszeltem, elkevertem a hagymás sonkával, a
zöldfűszerekkel, a tojássárgájával, sóztam borsoztam. A tojásfehérjét közepesen
kemény habbá vertem egy csipet sóval, és óvatosan a masszához kevertem.
A dagadót kívül, belül sóztam borsoztam. Megtöltöttem, bevarrtam.
Libazsírral kikent tepsire fektettem és 200 C fokra előmelegített sütőben –
forgatás nélkül – 20 perc alatt megpirítottam a felületét. Mellédobtam a
fokhagymát és felöntöttem a fehérborral.
Ekkor 160 C fokra csökkentettem a hőt és másfél órán át pároltam a húst
fólia alatt.
Végül levettem róla a fóliát és 200 C fokon 15 perc alatt szép pirosra
sütöttem.
forrás: http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése