Így tisztítsd meg a számítógéped

1.Töröljük le a képernyőt
Soha ne töröljük papírtörlővel a számítógép képernyőjét. Elsősorban azért, mert felkarcolhatja, másodsorban pedig azért, mert a kis papírmorzsák lehullnak, és eldugaszolják a billentyűzetet. Töröljük inkább egy mikrószálas törlőronggyal, ez maradéktalanul eltávolítja a port, és nem karcolja a képernyőt.
2.A hardware megtisztítása
Ne használjuk alkohol, ammónia vagy aceton tartalmú tisztítószert, mivel ezek túl erősek, és károsíthatják a hardwaret. Inkább keverjünk el egyenlő részben ecetet és vizet, majd mártsunk bele egy törlőruhát, és ezzel töröljük le szükséges területet.
3.Tüntessük el a karcolásokat
Használjunk egy kevés fogrémet a karcolások ellen, de vigyázzunk arra, hogy a hagyományos, és ne zselés, fehérítő hatású, vagy dörzsanyagú legyen. Vigyük fel a fogkrémet a karcolásra egy fültisztítópálca segítségével, majd egy kis idő múlva egy száraz ronggyal töröljük le.
4.Porszívózás
A billentyűzetből egy hajszárító segítségével fújjuk ki a port. Állítsuk a hideg levegőre a hajszárítót, és úgy alkalmazzuk.
5.Távolítsuk el a port a nehezen hozzáférhető részekről
A számítógép agy dobozán levő külső lyukacsos részhez tegyük oda a porszívót, állítsuk kis fokozatra, és szívjuk ki a benne levő port.
6.Tisztítsuk meg a billentyűzetet, és az egeret
Keverjünk el egyenlő arányban vizet, és ecetet, mártsunk bele egy mikrószálas rongyot, húzzuk egy lekerekített végű késre, vagy fagyispálcára. Így a billentyűk közé is könnyen beférünk.
forrás: tudasfaja.com


Nincsenek megjegyzések: