Lendvai Ildikó: meg fogsz döbbenni mire készül a FIDESZ

Nem a meleg víz feltalálása zajlik, pusztán a sorok között való olvasás. Azonban a sorok között döbbenetes információk vannak elrejtve.A népszava véleményrovatában
jelent meg a szocialista politikus írása:
Nem őrültem meg. Nem gondolom, hogy a kormány felgyújtja a Reichstagot. Az „önpuccs”, amellyel propagandistái kacérkodnak, nem olyan drámai, mint amilyennel a példaképet, Erdogant gyanúsították, aki – bárhogyan robbant ki a pancserpuccs – azonnal felhasználta azt ellenfelei kész listák alapján történő likvidálására, hívei mozgósítására, míg készületlen ellenzéke bambán tördelte a kezét.
Szó se róla, az önpuccs ötlete elég népszerű a miniszterelnökünk barátai körében. Orbán a grúz elnök 2013-as bukása előtt még a helyszínen kampányolt Szaakasvilinek, aki pár évvel azelőtt katonai puccs veszélyére hivatkozva teljesítette ki hatalmát. Nálunk az önpuccsnak „koffeinmentes”, light változatával kezdenek dolgozni a drasztikusabb hatású keleti variációkhoz képest. Gyenge gyomrú nép vagyunk, az erősebb összeesküvés-elméleteket ki sem bírnánk, a kímélő menüt kapjuk: a „virtuális önpuccsot”, az ijesztgetést az ellenzéki erőszak rémével.
Az utóbbi napokban a kormánysajtó kórusa azon rémüldözik, hogy őszre „erőszakos cselekmények” várhatók. Ami ellen természetesen fel kell lépni, a kormány nem hagyhatja, hogy az állampolgárok békéjét bármi fenyegesse. Ha a hatalmát tovább növeli, azt csakis a köznyugalom és a demokratikus rend megvédése érdekében teszi, mert ha valamit szeret, hát a demokráciát azt nagyon. Aki békét akar, az a kormány mellé áll. Már előre, nehogy késő legyen.
Nézzük az elmúlt két hét címeit a kormányvezérelt lapokból! Magyar Idők: „Gőzerővel zajlik a felkészítés az őszre tervezett kormányellenes akciókra”. Habony ingyen újságja, a Lokál: „Soros radikálisait már az őszi rendbontásra képzik ki titokban”. Gondola: „A liberális szélsőség új erőszakra készül”. Ugyanott az előjelekre is figyelmeztetnek: „Felbérelt vörösgárdisták másznak erkélyre, rontanak be szerkesztőségekbe”. Legalább diszkréten erőszakoskodnának, de nem: „böffentéseiket, röfögéseiket, nyerítéseiket hosszan ismételgetik a kibertérben”. Amilyen disznók. Vagy lovak, ki tudja. Nem lehet csodálkozni, hogy röfögnek is meg nyerítenek is, nincs ezeknek anyanyelvük, amelyhez ragaszkodnának, se hazájuk: „Külföldről felbérelt kriminális figurák, szellemileg alulfejlettek, és céljuk a rombolás”.„A felbérelt martalócok populista röffentéseikkel” (csak nem bírják abbahagyni ezt az idegesítő röfögést!) „megpróbálkoznak a társadalmi rend felforgatásával…erre felkészítő katonai jellegű kiképzést is kapnak”. Ne tessék csak úgy lehülyézni a szerzőket, a készülő összeesküvésre komoly politikusok is hivatkoznak. Elvégre megírta az újság.
Dömötör Csaba, Rogán helyettese, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a parlamentben: „az MSZP egy előre kitervelt összeesküvésben vesz részt az ország biztonsága ellen”.
Természetesen nemcsak úgy a levegőbe beszélnek. Felfedezték, hogy az amúgy már több, mint egy évtizede békésen működő Civil Kollégium Alapítvány egy rejtekhelyen titokban kiképezte a civil (bocsánat: álcivil) aktivistákat, vagyis az előbb emlegetett „felbérelt martalócokat” és „maoista vörösgárdistákat” a polgári engedetlenség mikéntjére. A polgári engedetlenség témájával már foglalkozott CEU-konferencia is (juj!), sőt a Soros-támogatással megszeplősített Eötvös Károly Közpolitikai Intézet egy tanulmánya, ahonnan (most jön a leleplezés!) „a baloldal legutóbb köztársasági elnök-jelöltjét importálta”. (Felhívnám a figyelmet az „importált” szó jelentésének rejtett szépségeire!) Még kötet is megjelent róla. Mivel Soros nem ért rá, azt 3500 forint erejéig könyvvásárlás útján többek között én is támogattam. Ezzel az erővel feketemisére is járhatnék.
Ez mind 100 százalékig igaz, mint minden, amit a Magyar Idők és a Lokál ír. Legfeljebb annyiban árnyalnám a képet, hogy a „titkos hely” a civil közösségszervezők képzésével sok éve foglalkozó Civil Kollégium Alapítványnak a honlapján is látható szokásos tanfolyami helyszíne. A polgári engedetlenség meg erőszakmentes ellenállást jelent, az erre vállalkozók csakis békés eszközökkel, demonstratívan, a büntetést vállalva szegnek meg valamilyen hatalmi előírást. Élőláncot alkotnak egy kilakoltatásnál, ülősztrájkot folytatnak egy önkormányzati épületben vagy a parlament előtt, körbeállnak egy kivágásra ítélt fát. A bűnlajstromban az is szerepel, hogy az aktivistáknak a polgári engedetlenség hőseiről – Gandhiról, Martin Luther Kingről és egyéb ördögfajzatokról – beszéltek, akik ugyan éppen nem elkövetői, hanem halálukban áldozatai lettek az erőszaknak.
Nem számít. A lényeg az, hogy ki lehessen hirdetni: erőszakos puccs készül. Így az örökösen háborúzó kormányt át lehet pozícionálni a „béke”, a „rend” oldalára. Hogy szükség esetén újabb felhatalmazásokat szerezzen az „erőszakos rendbontások” ellen. Amelyeket, ha kell, ki is lehet provokálni, el is lehet játszani. Szép dolog az önpuccs, még ha fékezett habzású is.
Lendvai Ildikó

forrás: balmagyar.hu 

Nincsenek megjegyzések: