Utolsó figyelmeztetés Amerikának: Tessék tárgyalni Orbánnal, most azonnal!

Utójjára figyelmeztessük az Egybesült Államokat! Szálljatok le a CEU-ról! Az a mi egyetemünk, úgy tesszük tönkre, ahogy mi akarjuk. Ne üssétek bele az orrotokat a mi belső ügyeinkbe. Mi sem mondjuk meg nektek, hogy milyen kaja legyen a Harvard büféjében.

Remélem, értve vagyunk. Velünk lehet tárgyalni. Találkozzál Trump a mi vezérünkkel, örüjjé’ neki, hogy hajlandó egy asztalhoz ülni az Egybesült Államok elnökével.
De csak abban az esetben, ha ő is ott lesz.
Azt akarjuk, Trump, hogy üjjé’ le Orbán miniszterelnökkel és beszéljétek meg a CEU ügyét. Vagy bármi mást. Nekünk teljesen mindegy, hogy miről beszéltek. Az se baj, ha nem akarsz Orbánnal beszélni, mert undorodol tőle, és bottal sem piszkálnád. Akkor legalább egy közös fotót kérünk. Igen, olyat, amin te, Trump is rajta vagy. Nem elég egy fényképes kulcstartó, amilyent a múltkor küldtetek nekünk.
Ragaszkodunk a közös fotóhoz, ebben nem engedhetünk. Büszkeség is van a világon, tartás. Ha nem tudnád Trump, Orbán Európa erős embere. Sőt, leendő vezetője. Ezt az egyik kormánypárti lapban olvastuk, miután lediktáltuk nekik a cikket.
Ha két erős ember, Magyarország és az Egybesült Államok vezetője egy asztalhoz ülne, abból csak jó sülne ki. Legalábbis, a magyar kormány számára. Mert ebben az esetben az a látszat bírna keletkezni, mintha Orbán is lenne valaki.
Kérünk tégedet Trump, hogy még egyszer vegyed nagyon fontolóra ezt a megbeszélést, ami nekünk igen fontos lenne. Különösen most, hogy nyakunkon a 2018-as választás. Egy közös fotóval cáfolni bírnánk, hogy Orbánt mindenki kerüli, mint a leprás beteget. És ebben az esetben az is igaznak látszana, hogy nem csak diktátorok állnak szóba vele.
Kérünk tégedet, hogy mielőbb értesítsél minket a megbeszélés időpontjáról. Egyben azt is szeretnénk megérdeklődni, hogy szereted-e a szotyolát. Mert akkor szívesen viszünk neked bármennyit, nekünk ez tényleg nem gond.
forrás: kanadaihirlap.com Föld S. Péter

Nincsenek megjegyzések: