90 éves lett Gina Lollobrigida olasz díva

Már fiatalon felfigyeltek feltűnő szépségére, ezért modellként kapott lehetőséget, később pedig már filmekbe is hívták, elsősorban operákba. Nem kétség, hogy a lehetőségeket dekoratív megjelenésének
köszönhetően kapta, de bebizonyította, hogy tehetsége is van a színészethez. Eleinte csak Olaszországban kapott kisebb lehetőségeket, de egy hollywoodi kitérő után egyre igényesebb szerepeket kapott.
Nemzetközi hírnevét mégis a francia filmeknek köszönheti, a Királylány a feleségem, Az éjszakai szépei, a Hűtlen asszonyok vagy éppen a Kenyér, szerelem, fantázia című filmekben nyújtott alakításáért a közönség a szívébe zárta. Az '50-es években még számos filmben játszott, de a '60-as években is voltak emlékezetes szerepei. Az utolsó igazán sikeres filmje a  Jó estét, Mrs. Campbell! című vígjátékban volt, a '70-es évek elején bejelentette, hogy visszavonul a filmvilágtól, és a fotózásnak szenteli magát. Gina Lollobrigida többször is járt Magyarországon, első, egyben legemlékezetesebb fellépése a Magyar Televízió 1972-es szilveszteri műsorában volt. 
A színésznő csak egyszer volt férjnél, a második házassági szándéka 2006-ban hatalmas botrányt keltett. A fiánál is fiatalabb férfival akart házasságra lépni, amit a média nem nézett jó szemmel, ezért végül lefújták a lakodalmat. 
forrás: life.hu