Műtét előtt csekket kapott a beteg

Egy ismerősöm a  napokban  műtétre ment egy fővárosi kórházba. Ebben még nincs semmi különös. de abban már igen, hogy egy csekket nyomtak a kezébe, melyen 1500 Ft. állt. Nem magánklinikára ment, ezért nagyon meglepődött. Arra a kérdésére, hogy mi ez, azt válaszolták, hogy a kórháznak nincs pénze a fertőtlenítő szerekre, amelyek használata egy műtétnél különösen fontos. Arról már nem is
beszélve, hogy a kórházi fertőzések 
száma Magyarországon igen jelentős, holott az ilyen fertőzéseket elég jelentős mértékben csökkenteni lehetne. Nemcsak az a baj, hogy nem tudunk kezet mosni, de egy nemrégiben készült felmérés szerint, míg az UNIÓ országainak egészségügyi intézményeiben történt felmérések szerint 1000 ápolási nap alatt átlagosan 18.7 liter kézfertőtlenítőt használnak el, nálunk mindössze 7 litert.

Ha a legjobb kórházakba ellátogat, kevés helyen talál felszerelt és működő kézfertőtlenítőt látni. A kórházaknak nincs rá pénzük.
 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a magyar jelentési rendszer a legátfogóbb az EU-ban, és a fertőzések oka a gyenge immunrendszer.  

JOY-NAPOK! 20% kedvezmény 3 db termékre
2012-ben az akkori eü. államtitkár Szócska Miklós megtiltotta a  Nemzeti Nosocomialis Surveillance Rendszer(NNSR) éves jelentésének nyilvánosságra hozatalát. Ugyanis az akkori eredmények arra utaltak, hogy a hazai intézményekben egyre több a nosocomiális infekció (NI), különösen a Clostridium difficile fertőzés (Clostridium difficile infection, CDI) és az azzal összefüggő halálesetek száma.



"Az egészségügyért felelős államtitkár, Szócska Miklós határozottan visszautasítja a három egészségügyi kamara elnöke által megfogalmazott kritikákat a kormány által benyújtott kötelező kamarai tagság visszaállításáról szóló törvénytervezetről." forrás:http://www.nefmi.gov.hu/miniszterium/sajtokozlemenyek/agazati-dolgozok-erdekei