RIGO kártya a közlekedésben

Változik a tömegközlekedés a fővárosban. Korszerű elektronikus jegy és bérletrendszert vezetnek be. A papír alapú jegyek, bérletek megszűnnek. A bérletigazolványt egy fotóval és névvel ellátott utazási kártya fogja felváltani. Ennek vásárlásához a RIGO rendszerben kell majd regisztrálni. Ez a rendszer fogja az adatokat nyilvántartani. A rendszer elektronikusan vonja le a szolgáltatás ellenértékét a kártyához tartozó számláról.

A különböző bérlettermékek vásárlása, valamint bármilyen utazási kedvezmény igénybevétele (díjmentes, nyugdíjas stb.) is ezzel a megszemélyesített közlekedési kártyával lesz lehetséges.
A 65 év felettiek díjmentes utazása esetében annyi változás történik, hogy ellenőrzéskor 2018. január 1- étől. a jogosultságot érvényes közlekedési kártyával kell igazolni. A közlekedési kártyát az elektronikus jegyrendszer indulásáig (2018. január 1.) mindenkinek ki kell váltania, és onnantól ezzel lehet igénybe venni a budapesti közösségi közlekedés szolgáltatásait. A regisztrációkor a rendszer ellenőrzi azt is, hogy milyen kedvezményre jogosult az ügyfél.
Az első kártya kiváltása ingyenes lesz minden budapesti lakosnak.
A rendszer 2017 végére kerül kialakításra, amikorra kb. 800 kaput fognak elhelyezni a metróállomásokon.