Építs magadnak házat LEGO-ból

Egy építész olyan téglákat kísérletezett ki, amelyekből, amivel úgy építheted fel a házad, mintha LEGO-ból építenéd egy szőnyegen.
Egy kolumbiai építész, Oscar Méndez találta fel azt a technikát, mely segítségével bárki egyszerűen felépítheti a saját házát. A téglák amelyek nagyon erősek és törhetetlenek, újrahasznosított műanyagból készülnek. Ha ránézel egy ilyen épületre soha nem gondolnád, hogy
műanyagból van.
A téglák különböző műanyagok felolvasztásából, és azok összekeveréséből születtek. A keverés után egy speciális formába öntik az anyagot, így elnyeri a kívánt formát és méretet. A hagyományos téglákkal ellentétben ezeket az építőelemeket nem szükséges összeragasztani, hiszen egymásba illeszkednek, csupán össze kell kalapálni őket. Még egy szakképzetlen munkás is órák alatt fel tud húzni egy falat. A téglák tűzállóak, mivel a gyártásuk során a műanyaghoz egy speciális adalékanyagot kevertek. Ezenkívül az okos építőanyag termosztatikus is, ami azt jelenti, hogy nyáron nem engedi be a meleget, télen pedig megtartja a szükséges hőmérsékletet.A különleges tégla máris akcióba lépett, Guapiban 42 családi házat építettek fel belőle, 200 tonna műanyag felolvasztásából.
forrás: