India legdrágább vonata

Maharadzsa Expressz, mely 2010. januárja óta működik, az indiai vasút legújabb luxus vonata, és egyben az egyik legdrágább Ázsiában. 8 napon át tartó útja a során vonat India legszebb és legprominánsabb helyszíneire viszi el vendégeit, például a Taj Mahalhoz, a Khajuraho templomokhoz, Ranthambore vadvilági élőhelyeihez, a Fatehpur Sikrihez (Akbar császár által építtetett palota) és
Varanasiba (India egyik legszentebb városa). A legolcsóbb napi díj egy személynek egy Delux kabinért 800 dollár. Ezt követi 900 dollárért igénybe vehető kabin és az 1400 dollárba kerülő. Az elnöki lakosztályért 2500 dollárt kell fizetni egyetlen éjszakára.

A vonat az IRCTC (Indian Railway Catering and Tourism Corporation) és a Cox and Kings India Ltd cégek kapcsolt vállalkozásaként jött létre. A vonat utat úgy promotálják, mint „Semmi máshoz nem hasonlítható luxus utazást” ,és nem ok nélkül. A Maharadzsa Expressz 88 utast szállít, akik csodálatos lakosztályokban laknak az út során. Minden étel és ital ingyenesen biztosított.


vonat 24 kocsiból áll. Minden szoba úgy lett kialakítva, hogy a Maharadzsaéletstílus gazdagságát elevenítsék meg. Az elegánsan dekorált belső terek és kabinok gyönyörűen és finoman kimunkáltak. Csodás parketta, bonyolult fafaragások, és lágy színárnyalatok palettája jellemzi a belső tereket. Minden kabin saját hőmérséklet szabályzóval, LCD televízióval, DVD lejátszóval, közvetlen telefonvonallal, internet hozzáféréssel és elektronikus széffel rendelkezik.


A kocsik panoráma ablakokkal vannak felszerelve, hogy India legszebb tájaira és látnivalóira a legjobb kilátás nyílon. A vonaton egy társalgó is található, a Rajah Club, ami privát bárral rendelkezik. Emellett a vonaton két elegánsan berendezett étkezőkocsi kínál pompás ételeket a vendégeknek. A bár a világ minden tájáról származó borok eklektikus keverékét, és nyugodt, pihentető légkört biztosít. A vonaton egy kiváló butik is található, ahol csodás relikviákat vásárolhatunk, melyek egy életen át őrzik a fenséges utazás élményét.