Így varázsolj karácsonyi hangulatot az otthonodban

Könnyen varázsolhatsz otthonodba karácsonyi hangulatot apró ötletekkel. Még talán van idő karácsonyig, hogy magad készíts nagyon szép és olcsó díszeket. Nagyon mutatós akár fára, akár a világítótestre, száraz ágakra aggatva, vagy egyszerűen egy tálba helyezve a cérnagömb. Készíthető színes cérnából , vagy csillogó vékony fonalból is. 





Cérnagömb percek alatt
A mire szükséged lesz:
1.lufik
2.Fonal/cérna/spárga
3. 5-6 kanál kristálycukor
4. 1 dl víz
A lufikat akkorára fújd fel amilyen méretű gömböket szeretnél készíteni. A fonalat tekerd rajta körbe, össze vissza.  A  cukrot olvaszd fel forró vízben, majd amikor már nem túl forró  forgasd meg benne a gömböket és tedd félre száradni. Nyugodtan tedd a radiátorra ha nem túl forró. Néha forgasd meg őket. Kb. 1 nap alatt teljesen kemény lesz. Ekkor pukkaszd ki a lufit és távolítsd el a gömb belsejéből. Nagyon tartós, még jövőre is használhatod és imádni fogod.
Ha van felesleges égősorod (ma már vannak olyanok melyek elemmel működnek) helyezd bele egy üveg tálba, vázába és máris csodálatos, hangulatos világítótestet készítettél.

Ha üvegvázába színes gömböket helyezel el mutatós díszeket kapsz.

Ajtóra, falra készítheted el ezt a dekorációt. Legjobb, ha száraz gallyakat összefogsz a képen látható módon és ráakasztasz három gömböt. Ha időd és kedved engedi az ágakat be is festheted, vagy hobby boltokban színes ágakat is találhatsz.