Bármihez amihez illik a burgi. Kicsit hasonlít a kroketthez, de mégis más. A gyerekek különösen imádják.
Hozzávalók:
1. 80 dkg krumpli
2. 10 dkg margarin
3.1 tk.só
4. késhegynyi szerecsendió
5. 2 db tojássárgája
Elkészítés:
A megtisztított és apróra vágott burgit sós vízben puhára főzzük. Krumplipürét készítünk belőle a margarinnal, sóval, szerecsendióval.
Előmelegítjük a sütőt. Egy-két nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A krumplihoz adunk két tojássárgáját, simára keverjük és csillagcsöves zsákba töltjük.
A sütőpapíros tepsire kis halmokat nyomunk.
200 fokon hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor már kezd egy kicsit pirulni a teteje kész.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Szinte mindenféle hús mellé ajánlott, legyen szószos, vagy rántott.