A 17 éves autista fiúnak magasabb az IQ-ja, mint Eisteinné volt

Az autista fiú IQ-ja magasabb, mint Albert Eisteinné volt. Akár Nobel díjat is kaphat. Sokszor hallottuk már, hogy a zsenit és az őrültet egy hajszál választja el egymástól. Nos ez a fiú az autizmus egy olyan fajtájában ( Asperger-szindrómában) szenved, amely zsenivé tette őt. Jacob Barnett 3 éves korában már kirakott egy 5000 darabból álló puzzle játékot. 8 évesen
pedig egyetemi előadásokon ült és jegyzetelt és mindent értett. Kvantumfizikai egyenleteket oldott meg és 14 éves korában írta doktori disszertációját. Ma 17 évesen a vezető matematikusok között tartják számon, pedig néhány évvel ezelőtt még úgy tekintettek rá, mint aki értelmi fogyatékos. 

Jacob zárkózott volt, társaival nem beszélgetett. Talán nem volt közös témája a kortársaival. Hosszú ideig pszichiáterhez járt kezelésre, mert bolondnak tartották. Az orvosok azt mondták a szüleinek, hogy valószínűleg soha nem fog tudni írni, olvasni. Ezek ellenére egy hét alatt elsajátította az algebrát, analíziselméletet, trigonometriát, és korrepetálta az egyetemen az évfolyamtársait. Elképzelése, hogy Eistein relativitás elméletét tovább fejleszti és Nobel díjat kap. Jelenleg egy bonyolult asztrofizikai elméleten dolgozik. Könyvet ír és saját cége is van.