Piramisok Boszniában

Semir Osmanagic a boszniai piramisok felfedezője nemcsak a múltat, a jelent is átírta, sőt a jövőt is. Boszniában, Szarajevótól mintegy 32 km-re Viszoko városának közvetlen közelében, a Viszokica hegy - piramist rejt. Azóta négy további hegyről derült ki, hogy piramis. Osmanagicnak Viszoko városában járva feltűntek, hogy a környéken levő hegyek különös alakúak. Osmanagic felfedezte, hogy a hegyek geometriai alakúak, ezért próbaásatásokat végzett.
Arra volt kíváncsi, hogy a "hegyek" természetes eredetűek-e, vagy emberi kéz alkotásai. Kutatásai során olyan emberkéz alkotta formákra és kulturális nyomokra bukkant amelyek messze a jégkorba (mintegy 29 ezer évre) nyúlnak vissza. Kutatásai alapján arra a következtetésre jutott, hogy ezek a "hegyek" emberkéz alkotta piramisok.

Most már tudományosan is bizonyított a boszniai piramisok létezése, amely megrázta a tudományos társaságokat az egész világon.


Napkő


A piramisok geometriai jellemzői:

Számos légi- és űrfelvétel alapján kiderült, hogy a piramis három oldalát tökéletesen szabályos geometriai formák uralják, konkrétan: háromszögek. Ilyen formák létrejöhetnek a természetben is, ha egyáltalán megtalálhatók. Arra pedig végképp nincs példa, hogy ezek a a szabályos háromszögek egy azonos domb három oldalát alkossák és két háromszög a háromból teljesen megegyező, azonos mérettel és dőlésszöggel. A kutatók jelezték, hogy öt olyan alakzat is található Boszniában, melyek két-három oldala is szabályos háromszöget formál.
Tájolás:
A Bosznia-Hercegovinai Geodéziai Intézet által kivitelezett mérések arra utaltak, hogy a boszniai Nap Piramisának (BPS) irányítottsága pontosan megegyezik a négy fő világtájjal (észak-dél, kelet-nyugat), ez a tulajdonság pedig igen jellemző a már eddig ismert Egyiptomi, Mexikói, Perui, Guatemalai és Kínai piramisok esetében. A Boszniai Nap Piramisának tájolása pontosan egybeesik a csillagászati északkal, (miként az Egyiptomi Nagy Piramisnak is), oldaléle a Sark Csillag felé mutat. A geológiailag „szokatlan” alakzatok, avagy piramisok, térbeli elhelyezkedése a térképen; pontosan kivehető fő világtájak szerinti tájolásuk - észak-dél, kelet-nyugat. A piramisok az alábbi neveket kapták:

Szakértői csoportok és neves tudósok, a világ számos országából (Egyiptomból, Jordániából, Bosznia-Hercegovinából, Olaszországból, Horvátországból, stb.) látogattak el a Boszniai Piramisok Völgyébe és erősítették meg a hatalmas kőstruktúrák és szövevényes alagútrendszerek létezését.