Nostradamus jóslatai a jövőről

Michel de Nostredame (1503-1566) francia orvos, gyógyszerész és asztrológus. A 16. századi orvos neve ma már leginkább próféciáiról ismert. Jóslatait nem egyszerű megfejteni. Arról pedig megoszlanak a vélemények, hogy melyik mennyire teljesült be. De abban elég nagy az egyetértés, megjövendölte többek közt a Holdra szállást, a francia forradalmat, de még a két világháborút is. Megjósolta a 2001. szeptember 11-i terrortámadást is.
Éppen ezért dermesztő, hogy a
nostradamusi jóslatok értelmezői közül többen azt állítják: a látnok 2017-2020 közé teszi a III. világháború kitörését, mely Oroszország és az USA összecsapása lesz. Állítólag tovább gyűrűzik a terrorizmus, egyre súlyosabb károkat okoz a globális felmelegedés, de még arra is számíthatunk, hogy idén a földönkívüliek fognak megszállni bennünket.
Ha ennek akár csak a negyede is igaz, akkor kemény évnek nézünk elébe. És talán majd abban reménykedhetünk, hogy a földönkívüliek  legalább a III. világháborút elfojtják majd.


Az ame­ri­kai Nost­ra­da­mus Tár­sa­ság el­nöke el­árulta, hogy a társaság szerint ki hozza el a har­ma­dik vi­lág­há­bo­rút, mikor lesz, és hogy ki-ki ellen fog har­colni.
A társaság már évekkel a 2001-es terrortámadás előtt arra figyelmeztette az embereket, hogy az évezred környékén New Yorkban egy légitámadás miatt háború fog kitörni, amiben az iszlamisták is érintettek lesznek.
Nostradamus a halála előtt arról is írt, hogy a világ történelmében háromszor jön majd el az Antikrisztus, mindegyik esetben férfiről beszélünk, és a saját népe hősként tekint majd rá, annak ellenére hogy világszintű háborúkat fognak kirobbantani. A ködösen megfogalmazott írásokat tanulmányozók szerint Napóleon és Adolf Hitler volt az első kettő, a harmadik Antikrisztus felbukkanása még egy kis ideig várat magára. Sokan azt sejtik, hogy az újonnan megválasztott amerikai elnök, Donald J. Trump lehet a soron következő Antikrisztus, ám a társaság elnöke ezt cáfolja. Van aki Putyinban látja a harmadik antikrisztust.
A prófécia szerint pedig egy Ázsiában felbukkanó muzulmán férfi lesz az, aki a szárazföldön és a tengeren is megtámadja Európát. A sorokból állítólag az is kiolvasható:
ez egy vallási háború lesz, az elkövetkezendő húsz évben már ki is törhet, és az európai államok, valamint Amerika egy oldalon harcol majd.

Ez a minden korábbinál hatalmasabb háború sok ember életét követeli majd, de biztosan nem hozza el a világvégét.
A teljes apokalipszis ugyanis 3797-ben jön majd el, ekkor egy aszteroida fog végezni az emberiséggel.