Akár a - 50 fokot is elérheti a hideg USA-ban

Az USA-ban több halálos áldozata van a tomboló hidegnek.A leghidegebb hőmérsékletet Chicagoban mérték, amelynek egyes negyedeiben hidegebb van, mint a Déli-sarkon vagy Alaszkában. A vasúti pályaudvar sínjeit gázlángokkal melegítik. A hideghez a középnyugati államoktól az északkeleti Maine államig erős széllökések járulnak.Wisconsinban, Michiganben, Illinois-ban, Indianában, Ohióban, Pennsylvaniában – felfüggesztették a postaszolgáltatást, ezekben az államokban kedd óta zárva tartanak az állami hivatalok és az iskolák is.
Az országban 2300 repülőjáratot töröltek, további 3500 járat pedig késésekkel közlekedik. A középnyugati és északkeleti államok főútvonalait is hó vagy jégpáncél borítja.
Az északon fekvő Nagy-tavaknál folyamatosan havazik, Buffalóban és környékén óránkénti 7-10 centiméteres hóhullást jósolnak.
A rendkívüli időjárásnak eddig 14 halálos áldozata van. Chicagóban egy hókotró sodort el egy 75 éves férfit, aki a kórházban elhunyt, Indianában egy fiatal pár lelte halálát a jeges úton, két halálos áldozata van a pennsylvaniai jeges utakon történt balesetnek is.
Az északi-sarki ciklon (polar vortex) várhatóan a jövő hét elejéig hoz még erős széllel párosuló rendkívüli hideget.