RIGO kártya a közlekedésben

Változik a tömegközlekedés a fővárosban. Korszerű elektronikus jegy és bérletrendszert vezetnek be. A papír alapú jegyek, bérletek megszűnnek. A bérletigazolványt egy fotóval és névvel ellátott utazási kártya fogja felváltani. Ennek vásárlásához a RIGO rendszerben kell majd regisztrálni. Ez a rendszer fogja az adatokat nyilvántartani. A rendszer elektronikusan vonja le a szolgáltatás ellenértékét a kártyához tartozó számláról.

Elhunyt Lorán Lenke

Ismét eltávozott közülünk egy nagy nevettető. Életének 91. évében elhunyt Lorán Lenke a magyar színházi élet legnagyobb komikája.  Kirobbanó életkedvű, jó humorú művész volt, de nemcsak vígjátékokban játszott, hanem komoly karakterszerepei is voltak.
Makay Margit stúdiójában tanulta a szakmát, majd 1943–1945 között a Fővárosi
Viniseera Szőlőmag őrlemények

Hatalmas barázdásbálnákat figyeltek meg Horvátországban

Horvátországban a Mali Losinj-i öböltől kb. öt kilométerre 17-18 méter hosszú felnőtt barázdásbálnákat figyeltek meg, melyek 6-7 km/h-ás sebességgel úsztak dél felé miközben 10-15 percenként a felszínre bukkantak. A kutatók adatokat gyűjtöttek a viselkedésükről, DNS mintákat vettek a bőrükről és rengeteg fotót készítettek.