2000 milliárd Ft-ot kap Magyarország az EU-tól (Portfolio)

"Pénteken az Európai Parlament is megszavazta az Unió 37 milliárd eurós mentőcsomagját, mely a koronavírus elleni védekezésre és a gazdasági károk enyhítésére szolgál. A keretből elvileg 5,6 milliárd euró jut Magyarországra, de a tényleges forrás ennél lényegesen kevesebb lesz, hiszen a pénzt már elköltötte a kormány nagyrészt.

"Az Európai Bizottság intézkedéscsomagjának lényege, hogy maximális rugalmassággal kezelik az állami támogatási és költségvetési költekezési szabályokat, és ami rövid távon még ennél is fontosabb: hatalmas EU-pénzeket csoportosítanak át a tagállamok részére a közös költségvetésből. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusból még fel nem használt 29 milliárd eurónyi kohéziós pénzt a koronavírus elleni küzdelemre lehet költeni, sőt, nem kell visszafizetni a közös kasszába további 8 milliárd eurót a tagállamoknak, ami júniusig lett volna esedékes.

Elmarad a szülinapi parádé

II.Erzsébet brit királynő tényleges születésnapja április 21. A szülinapi rendezvény sorozatot június 13-án tartották volna.

A Buckingham-palota a koronavírus járvány miatt nyilatkozatot tett közzé, miszerint minden tavaszi és nyári program elmarad, így a szülinapi parádé is, vagy későbbi időpontra tolódik.

60 éves orvos kigyógyult Covid 19-ből és most ezt meséli el

napidoktor.hu
A koronavírus járvány az egész világon tombol. Egyre több a fertőzött és sajnos az elhalálozottak száma. A legveszélyeztetebbek az idős emberek, akik immunrendszere már gyenge, továbbá azok az emberek akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek.

A 60 éves Clare Gerada brit háziorvos szerint a betegség legyőzhető, neki sikerült.
Lásd a történetét: