Filmajánló

2016.




Bruck András: Végre van irány

Brüsszelben, a múlt héten ismét csak az derült ki, amit már eddig is tudtunk: egy patologikus hazudozó álmából felkeltve is képes erényként tálalni a bűnt. És bár Orbán Viktor csak egy porszem az európai politika térképén, továbbra sincs senki, aki lefújja onnan, ellenkezőleg az EU tovább fogja pénzelni, hadd folytassa nemzetpusztító és Európa-bomlasztó hadjáratát.

Trianoni óriástérkép

A magyar történelem egyik legfájóbb, és még nem is annyira régi eseményére, a trianoni béketárgyalásra politikusaink egy négy hónap alatt elkészített, az etnikai viszonyokat részletesen bemutató óriás térképet szántak. Mint azt a történelemkönyvekből is tudjuk, a magyarok csodafegyvere nem hatott, a győztesek érdekei érvénysültek, így veszítette el Magyarország területeinek durván kétharmadát.

Megint meghátrál a FIDESZ

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a CEU-törvény miatt. A néppárti vezetők arra kérték Orbán Viktort, hogy a megszabott egy hónapos határidőn belül a testület jogi aggályainak figyelembevételével hangolja össze a magyar felsőoktatási törvényt az uniós szabályokkal. A Politicónak annyit tett még hozzá Siegfried Mureșan, a Néppárt szóvivője, hogy ha nem, akkor „szankciók lesznek a terítéken”.

Armageddon

Hol vagytok ti idegenek, ti bukott angyalok?
Miért nem néztek-e népre, csak nem vagytok vakok?
Brüsszel ellen most is „szabadságharcolunk”,
Érzem, rossz irányba megyünk, hisz magyarok vagyunk!
A történelem őrjítő forgószele kiszámíthatatlanul
birodalmakat, népeket, karizmatikus őrülteket vadul
emel ki a semmiből, fényezi felszínüket, majd ledobja őket.
Hallom esedezésüket, a pokolban várják már a halálba menőket.
János és Nostradamus próféciái a világ végére utal?
Tornádók, cunamik, az ózonlyuk, vízszennyezés,
aids, ebola, az immunrendszer összeomlása, ez nem kevés,
de látom az álruhába bújt ördög, egy antikrisztus jövetelét!

A világhírű zeneszerző októberben koncertezik a Budapest Sportarénában.

A kétszeres Oscar-díjas, Grammy-díjas és kétszeres Golden Globe-díjas olasz művész a hat évtizedes pályafutásának legjobb filmzenéit felvonultató 60 Years of Music World Tour keretében érkezik Magyarországra.A turné számos olaszországi állomása mellett Morricone Párizsban, Rotterdamban, Dublinban, Lodzban és Prágában is fellép. A koncertsorozat magyarországi állomásán a zeneszerzőt a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a Kodály Kórus kíséri. A koncerten több mint 200 zenész és énekes fog közreműködni.

Webképregény az Impextől

Az Impex egy fiktív állami mamutvállalat hétköznapjait, dolgozóinak munka- illetve magánügyeit feldolgozó webképregény. Egy hely, ahol mintha megállt volna az idő, mindenki ráér, nem siet, nem törtet, nem foglalkozik a saját karrierével. Egy cég, ahol mindenki csak eltölti a maga kis életét és megpróbálja túlélni a munkaidőt, illetve időnként a munkatársait.

Gyakorlatok karizomra

  • Végezzünk körkörös mozdulatok az egész (kinyújtott) karral.
  • A törzs elől kiindulva emeljük nyújtott karral a súlyzókat vállmagasságba.
  • Bicepszgyakorlat.
  • Mellből nyomás állva.
  • Tricepszgyakorlat kinyújtott karral, hátra, álló helyzetben.
  • Karlendítés kétoldalt álló helyzetben.

Szalmonella végezhetett az Azték Birodalommal

A forrásokból eddig is tudtuk, hogy a kérdéses évtizedekben egy pusztító betegség több hulláma is végigsöpört az azték népességen. A helyiek nyelvén cocoliztli, azaz nagyjából dögvész néven emlegetett kór 1545 és 1550 közötti egyik tombolásának a becslések szerint az aztékok 80 százaléka esett áldozatául, de még 1576-ban is rengetegen haltak bele egy újabb hullámába. 

Így lehet feszes a bőröd

Tedd ezt: 1 tojásfehérjét verj fel habbá, keverj hozzá 1 teáskanál citromlevet és fél teáskanál kókuszolajat. Újra verjük fel. A megtisztított arcra kenjük fel a maszkot és hagyjuk rajta 10-15 percig majd langyos vízzel öblítsük le.