Biztató hír Csehországból


Csehországban egy taxisofőrt akinek súlyos koronavírus fertőzése volt lekapcsoltak a műtüdőről és egyedüliként kezelték Remdesivir kísérleti gyógyszerrel. A negyedik adag után javult az állapota.


A Remdesivirt eredetileg az ebola ellen fejlesztette ki a Gilead Sciences gyógyszergyár, amely most lemondott a gyógyszer egyedi besorolásáról és ezzel más, generikus gyártók is elkezdhetik a gyártását. Így sokkal nagyobb mennyiségben és várhatóan jóval alacsonyabb áron lesz elérhető.


Jelenleg a szer klinikai tesztje zajlik a világ több pontján, elsősorban az Egyesült Államokban, és hamarosan már az eredményeket várják.
Az ebola ellen kifejlesztett szer hatásos lehet a koronavírus-fertőzésre, most egy fontos akadály hárult el a tömeges gyártása elől.


forrás: statnews.com

A szülők mehetnek a pincébe

A "gyerek" és a felesége elgondolkodtak azon, hogy mit tegyenek az idős (80 feletti), beteg, tolókocsiba kényszerült szüleikkel.  Mivel az idős emberek nem akartak idős otthonba költözni és a gyerekek sem akarták őket oda küldeni, támadt egy gondolatuk; a pincébe költöztetik őket. Erről nem sokat beszéltek nekik, meglepetés érte őket. 
Sírva fakadtak amikor meglátták.

Nézd meg te is