16 piramist rejtett a szudáni sivatag homokja

16 piramist találtak a szudáni Gematon város temetőjében, melyek becslések szerint mintegy 2000 évesek lehetnek, és a Kusita birodalom virágzása idején épültek. Sokunknak a piramis szó hallatán Egyiptom jut eszünkbe, pedig Szudánban sokkal több, pontosan 255 piramist fedeztek fel.

Életmű díjat kapott Robert Redford és Jane Fonda a Velencei Filmfesztiválon

A 81 éves Redfordnak és a nála egy évvel fiatalabb Fondának több évtizedes életművük elismeréseként adták át Velencében az Arany Oroszlán-díjat.
A sztárok először 50 évvel ezelőtt játszottak együtt a Mezítláb a parkban című nagy sikerű filmben, ahol házaspárt alakítottak. Most újra együtt láthatjuk őket a hazánkban szeptemberben bemutatásra kerülő Our Souls at Night című filmben, ahol az időskori szerelem és a szex is megjelenik.

Találd ki melyikük az anyuka

Azt mondják a szülői "munkakör" a legnehezebb. Nem csoda hát ha az emberek arcán idővel megjelennek a gondok jelei. Ráncok, fáradtság, problémák, mind-mind láthatóvá válnak, és egyre erősebben jelentkeznek. A gyerekek ugyan kirepülnek, de a gondok nőnek. Ezt csak akkor érted meg amikor már felneveltél egy-két gyereket és akkor fogod fel a "Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond" szlogen értelmét.