Már többször elkészítettem, de most is ez a kívánság

Harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával

Ezt a nemcsak karácsonyi menüt már többször is elkészítettem. Igaz nem gyakran, mert nem vagyunk nagy halevők, de ez olyan különleges, hogy mindenki megeszi. A harcsa finom, nincs benne szálka kisgyerekek is nyugodtan ehetik. Ha valakinek mégis fenntartásai vannak a hallal kapcsolatban, ő is szívesen fogyasztja a sztrapacskát (ami önállóan is fogyasztható) tejföllel és a szafttal, szalonnával meghintve.

Így varázsolj karácsonyi hangulatot az otthonodban

Könnyen varázsolhatsz otthonodba karácsonyi hangulatot apró ötletekkel. Még talán van idő karácsonyig, hogy magad készíts nagyon szép és olcsó díszeket. Nagyon mutatós akár fára, akár a világítótestre, száraz ágakra aggatva, vagy egyszerűen egy tálba helyezve a cérnagömb. Készíthető színes cérnából , vagy csillogó vékony fonalból is. 

Isteni köret burgonyából

Hercegnő burgonya

Bármihez amihez illik a burgi. Kicsit hasonlít a kroketthez, de mégis más. A gyerekek különösen imádják. 


Hozzávalók:

1. 80 dkg krumpli
2. 10 dkg margarin
3.1 tk.só
4. késhegynyi szerecsendió
5. 2 db tojássárgája

Elkészítés:
A megtisztított és apróra vágott burgit sós vízben puhára főzzük. Krumplipürét készítünk belőle a margarinnal, sóval, szerecsendióval.

Piramisok Boszniában

Semir Osmanagic a boszniai piramisok felfedezője nemcsak a múltat, a jelent is átírta, sőt a jövőt is. Boszniában, Szarajevótól mintegy 32 km-re Viszoko városának közvetlen közelében, a Viszokica hegy - piramist rejt. Azóta négy további hegyről derült ki, hogy piramis. Osmanagicnak Viszoko városában járva feltűntek, hogy a környéken levő hegyek különös alakúak. Osmanagic felfedezte, hogy a hegyek geometriai alakúak, ezért próbaásatásokat végzett.