Szenzációs díszítések gyümölcsökből, zöldségekből

A tálalás a főzés utolsó, de egyik legfontosabb fázisa. Sokak számára nem tűnik fontosnak, pedig a tálalás teszi az ételt kívánatossá "széppé". Egy szépen tálalt étel
megmozgatja az ember fantáziáját és beindítja a pavlovi reflexeket. Többször végeztek már kísérleteket ennek bizonyítására. Ugyanazt az ételt tálalták fel különböző helyeken és különböző díszítésekkel. A szépen tálalt ételt nagyon finomnak ítélték meg, amikor gusztustalanul odadobták egy kopott fémtálban, nem ették, meg és nagyon rossznak mondták. 
A terítéskor koncentráljunk a színekre, mert fontosabbak mint az ízek. Figyeljünk a tányérra, mindegy milyen a formája, a fekete és fehér tányéron általában jól mutatnak az ételek. Ma nem divatosak a hullámos aranyozott szélű tányérok. A tányér ne legyen zsúfolt és ne legyen tele. Figyeljünk arra, hogy az alakzatok elkülönüljenek egymástól, és a látvány gyönyörű legyen. Nyugodtan formázzuk az ételeket, de vicces alakzatokat ne csináljunk. Díszítésre használjunk az étel színével harmonizáló zöldségféléket, színes fűszereket, gyümölcsöket.
Egy kis segítség a díszítéshez.



Nincsenek megjegyzések: