A szépségápolás a férfiaknak is fontos

A nyári bőrápolás a férfiak számára éppen olyan fontos, mint a hölgyeknek, sok férfi azonban mégsem fordít különösebb energiát bőre kényeztetésére. Általában úgy gondolják az emberek, hogy csak a hölgyeknek kell a szépségápolással foglalkozniuk. Pedig ez nem így van, a férfiak is gyors, és látványos eredményt érhetnek el azzal, ha naponta néhány percet bőrük ápolására fordítanak és nemcsak a hölgyektől várják el, hogy szépek, nettek, frissek legyenek. A pasikkal szemben ugyanezek az elvárások megvannak a lányok részéről. Ne higgye senki, hogy az ápolatlanság férfias.


Az alábbi tevékenységeket érdemes elvégezni:



Alaposan tisztítsd le az arcod! Használj arclemosót, tonikot, mert ezek nem szárítják a bőrt és eltávolítanak minden szennyeződést.

Radírozd le az arcbőrödet legalább hetente háromszor. Ezzel a mély pórusokba került szennyeződéseket is el tudod távolítani.

Védd az ajkaidat ajakbalzsammal. Használd naponta többször is.

Rendszeresen borotválkozz!   A forró nyári hónapok alatt sokat izzadunk, és a baktériumok könnyebben megtelepednek a bőrön, ha azt nem tartjuk tisztán. Mielőtt nekilátsz a borotválkozásnak, meleg vízzel tisztítsd meg az arcodat, hogy kinyíljanak a pórusok.

Használj napvédő krémet. Az arcon kiemelten fontos! Manapság már direkt a férfiaknak külön erre a célra készített termékek is vannak a drogériákban. Ne csak az arcbőrödre, de a nyakadra, karjaidra is használd.