Amerikai támaszpont megtámadásával fenyeget Észak-Korea

Észak-Korea szerdán közölte, hogy komolyan mérlegeli az USA Guam szigeti támaszpontjának megtámadását közepes hatótávolságú ballisztikus rakétáival.
A KCNA állami hírügynöksége nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy bármelyik pillanatban  végrehajthatják a Guam elleni rakétatámadást, amint erről a
vezér Kim Dzsong Un döntést hoz . Egy ezzel párhuzamos nyilatkozatban egy másik katonai szóvivő arról beszélt, hogy Észak-Korea kész megelőző csapást végrehajtani, ha úgy látja, hogy az Egyesült Államok provokációra készül ellene. Az észak-koreai hadászati rakétaerők szóvivője nyilatkozatában leszögezi, Phenjanban, hogy Hvaszong-12-es típusú rakétáival Észak-Korea képes megsemmisíteni Guamon a hadászati bombázók és más kulcsfontosságú fegyverek állomáshelyéül szolgáló amerikai támaszpontokat.
Kontaktlencse akció »

Donald Trump amerikai elnök ezt megelőzően, kedden az újságíróknak kifejtette, hogy Észak-Korea „a tűzzel játszik”, ha továbbra is fenyegetőzik.
Trump rendkívül kemény szavakkal reagált és ultimátumot adott Észak-Koreának néhány órával azután, hogy az amerikai hírszerzés közölte: Phenjan olyan kis méretű nukleáris robbanófejet fejlesztett ki, amelyet rakétára illeszthet, és amellyel csapást mérhet Guamra.


Trump  közölte, hogy Észak-Korea jobban teszi, ha többé nem fenyegeti az Egyesült Államokat. Olyan tűzzel játszik, amilyent a világ még nem látott. 
forrás:kronika.ro