Jézus titkos élete

Jézus családfája
Dávid fia, párthus herceg- vagy valaki más?

Jézus származása évszázadok óta vita tárgya. Számít-e egyáltalán az Istenfiú esetében a vérvonal? Van-e jelentősége, hogy egy felsőbb dimenzióból érkező küldött milyen vérségű testbe inkarnálódik?
Hiszen Jézus egy egyetemes hős, aki küldetését minden ember, minden nép üdvére hajtotta végre. Akkor hát nem mindegy, melyik nép tudhatta magáénak,
amíg a Földön járt?
 Ebben van realitás, hiszen Jézus előképeit − a meghaló és feltámadó istenségeket – minden népnél, minden kultúrában megtaláljuk, az összes kontinensen. Ott van például Dionüszosz, a bor és mámor görög istene, akinek tiszteletére kenyér- és boráldozatot mutattak be a  hellén misztériumokban, és akit „Hellász Krisztusának” hívtak. Akkor hát görög lett volna Jézus? Vagy nézzük meg Oziriszt, az egyiptomiak jóságos istenkirályát, aki fehér ruhában tanított, gyógyított, míg 33 éves korában ártatlanul meg nem ölték. Netán Mithrászt, az irániak téli napfordulón született istenfiúját, akinek anyja egy földi szűz, és akit pásztorok köszöntöttek bölcsőjénél. Vagy akár Tollaskígyót (Quetzalkoatl-t), aki 12 tanítványa élén bejárta az aztékok, maják településeit, s mindenütt a békét, megbocsátást hirdette. Ha ezek mind-mind Jézus ősképei, vagy akár előző megtestesülései, akkor ennyi erővel mindenki magáénak tudhatná őt: a maják majának, az egyiptomiak egyiptominak, az irániak pedig iráninak mondanák.

Folytatás