A fahéj a fahéjfa
kérgéből készült kellemes
aromájú, illatos fűszer.
A fahéjfa 8–10 m magas, örökzöld fa, melynek törzse dúsan
elágazik. A termesztett példányokat évente visszavágják, így nem nőnek
3 m-nél magasabbra.
A fahéjat nemcsak fűszernövényként ismerjük, hanem gyógynövény
is és a kozmetikai ipar is szívesen használja.
Nélkülözhetetlen összetevője sok ételnek, de évezredek óta
ismerik a gyógyító hatását is.
· - A finom fahéjillat nyugtatja az idegeinket és a szellemi képességeinkre is
hatással van. Érdemes fogyasztani pl. vizsgadrukk ellen
· - Jó hatással van a cukorbetegekre, mert javítja a vércukor szintet
· - Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Hatékony ellenszere lehet a torokgyulladásnak. Egy-két mokkáskanálnyi fahéjat keverjünk egy bögre
forró
mézes teához és ez megnyugtatja a gyulladt szöveteket és gyorsítja a
g gyógyulás
folyamatát.
· - Előnyös a fogyasztása sok zsíros étel fogyasztása esetén. Csökkenti a koleszterin szintet
· - Vérhígító hatású, javítja a vérkeringést.
· - A benne levő kalcium és magnézium támogatja a bélrendszer működését és megakadályozza az epekövek kialakulását, csökkenti a vastagbél daganatok kialakulásának rizikóját. Hatásos az IBS esetén is
· - Megakadályozhatja a daganatsejtek szaporodását és a tumorok növekedésének
ütemét.
E
E Fentiek miatt már tabletta formájában is kapható a fahéj, mint étrendkiegészítő.
F Fogyasztása előtt azonban beszéljen a kezelőorvosával.
E
E Fentiek miatt már tabletta formájában is kapható a fahéj, mint étrendkiegészítő.
F Fogyasztása előtt azonban beszéljen a kezelőorvosával.
·
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése