Hozzávalók:
45 dkg háztartási keksz
2 csomag vanília ízű Aranka krémpor (Dr. Oetker – főzés nélküli krém)
6 dl tej
2 dl habtejszín
a tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítése:
Elkészítjük az instant vaníliakrémet. A krémport és a tejet
összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük.
Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk. A kekszet három részre
osztjuk.
Egy tepsibe, vagy sütőformába teszünk egy réteg kekszet, szorosan
egymás mellé. A krém felét rákenjük, majd egy újabb réteg keksz kerül rá.
A krém másik felét rákenjük és beborítjuk a megmaradt keksszel. A
csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a sütemény tetejére kenjük.
Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a keksz megpuhuljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése