II. Erzsébet királynő beszédet intéz a népéhez a koronavírus kapcsán


A Buckingham-palota megerősítette, hogy II. Erzsébet brit királynő vasárnap este beszédet intéz a nemzethez és az egész világhoz a koronavírusról és annak elterjedéséről.
A 93 éves királynő a Covid-19  miatt önkéntes karanténbe vonult  Fülöp herceggel együtt, akivel közösen  írták a királynő beszédét a nemzet megnyugtatására.

A beszéd megtartására 2020. április 5-én este 8 órakor kerül sor. A beszédet a televízióban és a rádióban valamint Királyi Család szociális média csatornáin egyszerre fogják sugározni.


A beszéd célja valószínűleg Nagy-Britannia népének a kitartásra való az ösztönzése a  koronavírus elleni harcban.  Kifejezi csodálatát a kulcsfontosságú szerepet betöltő valamennyi dolgozóknak, az egészségügyi dolgozóknak és mindenkinek akik részt vesznek a vírus elleni küzdelemben.

A királynő a szokásos karácsonyi fellépésein kívül mindössze három alkalommal tartott különleges beszédet:

  • 1991-ben az Öböl-háború alatt,
  • 1997-ben Diana, a walesi hercegnő temetése előtt
  • 2002- ben az  anyakirálynő halála után.

Károly herceg aki a múlt héten beszélt a nemzethez a következőket mondta:
Nemzetként nagy kihívásokkal kell szembenéznünk, amelyeknek csak tudatában vagyunk, és amelyek polgáraink millióinak megélhetését, vállalkozásait és jólétét veszélyeztetik. Nem tudhatjuk ez a szörnyűség mikor ér véget, csak reménykedni tudunk és egymáson segíteni.





Nincsenek megjegyzések: