Füstölt csülök másképpen

Hozzávalók:

1 db füstölt csülök
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db krumpli

1 db csípős hegyes paprika
chilipaprika
2 db paradicsom
egész feketebors
babérlevél
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
füstölt szalonna
olívaolaj
sör

Elkészítés: 

A krumplit héjában megfőzzük. Ha kész meghámozzuk és vastagabb karikákra vágjuk.
A kicsontozott csülköt puhára főzzük a babérlevéllel és szemes borssal.
Ha megfőtt  a  bőrös oldalát hálózatosan bevagdossuk.  Egy kiolajozott serpenyőbe helyezzük ráteszünk egy vékony szelet becsíkozott szalonnát , szeletelt hagymát, hosszában félbevágott paprikát, és kettévágott paradicsomokat. Mellétesszük a karikára vágott krumplit. Fűszerezzük és  meglocsoljuk olívaolajjal.

Előremelegített sütőben 180 C fokon sütjük, időnként  zsírjával és sörrel locsolgatjuk és szép pirosra pirítjuk.


Nincsenek megjegyzések: