4 hetes testkontroll 
ELSŐ NAP 
Reggeli:  
Mindig ugyanaz: frissen sajtolt gyümölcslé, tetszés szerinti
mennyiségben, de legfeljebb 4 dl 
Gyümölcs a jóleső mennyiségben: 
tovább
Ebéd: 
Friss gyümölcs leve, esetleg friss répa leve, úgy 1-2 dl, ha kívánjuk. 
Energiasaláta  bármilyen nyers
zöldségfélével tetszőlegesen kiegészítve 
Fátyolöntettel vagy 
Tökélyszendvics  uborka/zeller
csíkokkal. 
Vacsora:
 Friss zöldségIé koktél  
Karfiolkrémleves 
Burgonyacsónakok  vagy Csiribi
csirke 
Fokhagymás zöldbab 
Franda zöldsaláta 
ENERGIASALÁTA
15 perc
·        
3 csésze salátalevél, megmosva, leszárítva, apró
darabkákra tépdesve 
·        
1 csésze durvára vágott spenót ízlés szerint
/elhagyható/ 
·        
1 kisebb uborka, vagy 2 kovászosnak való
hámozva, szeletelve 
·        
1 közepes paradicsom, kockára, vagy karikára
vágva 
·        
1-2 csésze csíra - lóhere, lucerna, szójabab,
lencse, napraforgó vagy 
·        
búzacsíra /bármilyen kombinációban/bármilyen
nyers zöldséggel 
                kiegészíthetjük:
répa, zeller, gomba
·        
vörös- vagy fejeskáposzta, retek, fehérrépa,
cékla, cukkini, karfiol, brokkoli  
·        
1/4 csészényi, olívabogyó vagy néhány szelet
avokádó /elhagyható/ 
·        
1/2 csésze bab vagy 1/4 csésze natúr
napraforgómag vagy szezámmag 
Keverjük össze a hozzávaIókat egy nagy tálban. Keverjünk hozzá 1/4 -1/3
csészényi Fátyolöntetet /lásd lejjebb/, vagy tetszés szerinti öntetet. Keverjük
Jól össze. Szabadon, ízlés szerint válasszuk meg a hozzávalókat és a
mennyiségeket. A paradicsom és az uborka fontos és hasznos alkotórészek, mert
nagyobb víztartalmukkal segítik a rostosabb zöldségfélék lebontását. 
FÁTYOLÖNTET  5 perc alatt elkészíthető
·        
1 gerezd fokhagyma, félbevágva 
·        
3 evőkanál olaj 
·        
1 evőkanál friss citromlé 
·        
1/4 kávéskanálnyi só, ízesített só vagy só- és
tartósító mentes fűszer 
·        
frissen őrölt feketebors /elhagyható/ 
Megfelelő méretű edénybe tegyük bele az összes  hozzávalót, és hagyjuk pihenni 15 percig,
hogy a fokhagyma jól átjárja az olajat. Szúrjuk villára a fokhagymagerezdet
és  hagymás villával verjük fel az 
öntetet, mint a habot. Azután dobjuk ki a fokhagymát. 
Öntsük rá a salátára, és keverjük jól össze.. 1 nagy vagy 2 kisebb adag
salátához elég. 
TÖKÉLYSZENDVICS  elkészítése: 5 perc 
Egy szokványos szendvicsben együtt találjuk a fehérjét a szénhidráttal,
és ez a kombináció bizony nagyon nagy terhet ró az emésztőszervekre. 
A tökéletességig vitt összeállítás: barna, teljes kiőrlésű lisztből
készült kenyérre helyezzünk paradicsomot, avokádót és uborkát: saIátával  és zöldségcsírákkal gazdagíthatjuk , ily
módon ízletes és energiában gazdag szendvicset készíthetünk. A kenyeret mindig
enyhén pirítsuk meg.
Használhatunk bármilyen fűszert, ízesítőt.
Ha paradicsomot teszünk a kenyérre, de nem esszük meg azonnal a
szendvicset, akkor helyezzünk a paradicsom alá saIátalevelet, vagy, egyéb
zöldet, hogy ne ázzon át a kenyér. 
BURGONYACSÓNAKOK  (elkészítés: 1 óra 20 perc)
·        
2 nagy szem jó minőségű krumpli 
·        
1/2-1/3 csésze tök 
·        
1/4 csészényi olvasztott vaj 
·        
1/4 kávéskanál kömény elhagyható
·        
1 kávéskanál só, ízesített só vagy sómentes
fűszer 
·        
édes pirospaprIka 
·        
2 kávéskanál olvasztott vaj 
Előmelegített sütőben süssük puhára a krumplit, ez nagyjából, 60 perc. 
Ezalatt hámozzuk meg a tököt, vágjuk apró kockákra, és forró víz fölött
lefedve gőzöljük mintegy 15 percig, vagy amíg jól meg nem puhul. 
Kissé hűtsük le a krumplit, vágjuk félbe  amíg meleg, és gyengéden kaparjuk ki a
belsejét úgy, hogy a héja egyben maradjon. Keverjük össze a a tököt a
krumplival. a 1/4 csésze vajjal. A köménnyel, a sóval és krumplinyomón törjük
át, vagy mixerbe téve dolgozzuk jól össze, amíg sima 
pürét nem kapunk. A masszát töltsük bele az üres krumplihéjba. Kenjük
meg  két kávéskanál olvasztott vajjaI és
hintsük meg a pirospaprikával. Helyezzük 10 percre a grillsütőbe, amíg
világosbarna színt nem kap.  
(2-4 személyre, a krumpli nagyságától függően.) 
CSIRIBÍ CSIRKE  (55 perc)
·        
1 kisebb sütni vagy grillezni való csirke 
·        
Frissen őrölt feketebors 
·        
Só 
Melegítsük elő a sütőt. A csirkét kívül-belül dörzsöljük be sóval és
borssal. 45-55 percig süssük, 
a saját zsírjával locsolgassuk többször. A csirke aranybarna és nagyon
zaftos lesz ha a lába könnyen mozdítható, akkor van készen. 
FOKHAGYMÁS CERUZABAB  (40 perc) 2 személyre 
·        
2 evőkanál olívaolaj 
·        
1 kávéskanál összetört fokhagyma 
·        
4 csészényi friss vagy mirelit zöldbab hat
centis darabokra, vagy hosszában elvágva 
·        
1/2 kávéskanál szárított kakukkfű 
·        
1/2 kávéskanál Só, ízesített só vagy só mentes
fűszer 
·        
frissen őrölt feketebors  
·        
2 csésze víz 
·        
2 kávéskanál zöldséglevespor 
·        
frissen facsart citromlé 
Nagyméretű, vastag falú serpenyőben melegítsük fel az olajat. Tegyük
bele a fokhagymát és a babot, és erős tűzön pirítsuk a babot. Gyakorta
kevergessük, hogy oda ne kapjon. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a sót, és ízlés
szerint borsot. Majd öntsük rá a vizet és a zöldségIevesport. 
Forraljuk fel, fedjük jól le, vegyük közepesre alatta a lángot, és
20-30 percig pároljuk,ameddig a bab omlós nem lesz. Pótoljuk az elpárolgott
vizet, ha szükséges. Mirelit babnál fele annyi a főzési idő.
A végén adjuk hozzá a citromlevet, és jól keverjük össze. ' 
FRANCIA ZÖLDSALÁTA  (15 perc) 
·        
1 fej saláta 
·        
3 kávéskanál olívaolaj 
·        
1 evőkanál friss citromIé  1/4-1/ 
·        
2 kávéskanál só, ízesített SÓ, vagy só mentes
fűszer 
·        
frissen őrölt feketebors 
Mossuk meg jól és szárogassuk meg a salátát. A salátát tépdessük apró
darabkákra, 
a levelek középső erét vegyük ki. Nagy tálban keverjük össze a
leveleket Adjuk hozzá az olajat, és forgassuk át. Következik a citromlé, a só
és bors ízlés szerint. Finoman rázogassuk 
össze, hogy a saláta levelei ne törjenek össze.
