Mars expedíció 2030

A NASA tudósai szinte forgatókönyv szerint dolgoznak azon, hogy 2030-ban a lehető legtöbb ismeret birtokában küldhessenek  embereket a Vörös Bolygóra a Marsra. Tudásukat évtizedek óta fejlesztve újabb és
újabb ismeretekhez jutnak, hogy mindent a legpontosabban előkészítsenek a küldetésre. A Curiosity sokat segíti őket ebben a munkában amikor sugárzási és egyéb adatokat küldenek a tudósok részére, de még több dolgot kell megismerni. Van-e a Marson mikrobiológiai élet, biztonságos lehet-e a bolygó az embereknek, milyen források állnak majd rendelkezésre, mert  2030-ban a bolygóra „utazó” emberek visszatérni a Földre már nem fognak.  A felmerülő kérdésekre remélhetőleg a 2020-as Mars rover expedició fog válaszokat adni.  A robotok által szerzett ismeretek alapján küldik majd az embereket a „felfedező útra”
A tudósok a robotok által küldött adatok mellett a Nemzetközi Űrállomásokon végzett kísérletekre támaszkodnak a legénységgel együtt dolgozva.
A leendő űrhajósok mikrogravitációs laboratóriumokban sajátítják el a szükséges technológiákat és kommunikációs rendszerek ismeretét. Megtanulják, hogy mennyi ideig, mit csinálhatnak az űrben, a jó egészségi állapotukat megőrzése mellett és meg kell érteniük, hogy testük milyen változásokon megy keresztül egy merőben más környezetben.
Mivel a Földtől teljesen függetlenné válnak az űrállomásokon szerzett ismeretek nagyon hasznosak lesznek a Marson.

Megismerik a leszállási technikákat elsajátítják és megismerik az emberi élethez szükséges  in-situ erőforrások kihasználásának lehetőségét. A NASA már vizsgálja, hogyan és milyen erőforrásokat tud biztosítani az űrhajósok számára a Marson.

Nincsenek megjegyzések: